Faros bc: Η σελίδα λεύκωμα της ανδρικής μας ομάδας. Συνεντεύξεις,video,σχολιασμοί, φωτογραφίες, δηλώσεις παιχτών, άρθρα αθλητικού και Η/Ν τύπου θα παρουσιάζουν την πορεία του ανδρικού μας. Για την πλήρη ενημέρωση όλων των τμημάτων του Α.Ο.ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας: www.faros bc.gr

FAROS BC 2015-2016

FAROS BC 2015-2016
Η Επίσημη Σελίδα της Ανδρικής μας Ομάδας

Βρείτε παλαιότερα άρθρα εδώ

Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Κ. Μελέτης

Ένα συναρπαστικό ταξίδι στον αθλητισμό:
Το πείραμα πέρσι ήταν πετυχημένο, φέτος όμως μπορεί να είναι και ονειρεμένο. Ο Φάρος Κερατσινίου χωρίς να διαθέτει τεράστιο μπάτζετ και με ρόστερ γεμάτο με νεαρά κορίτσια που προέρχονται από τις υποδομές κάνει πράξη αυτό που άλλοι λένε ότι θέλουν κάποια στιγμή να κάνουν.
Η ομάδα του Κερατσινίου έφτασε και φέτος στους ημιτελικούς της Α’ ΕΣΚΑΝΑ γυναικών και έχοντας το πλεονέκτημα έδρας θα προσπαθήσει να κάνει το κάτι παραπάνω. Ο τεχνικός της ομάδας, Κώστας Μελέτης μίλησε στο superbasket.gr για τα παιχνίδια που έρχονται με τον Ατρόμητο, στον οποίον δίνει το τίτλο του φαβορί, ενώ μιλάει και για το προπονητικό πρόγραμμα που υπάρχει προκειμένου να αναδεικνύονται συνεχώς νέες αθλήτριες μέσα από την ομάδα.
Αναλυτικά όσα δήλωσε:
 Για την σειρά παιχνιδιών με την Ελευθερία Μοσχάτου που σφραγίστηκε μία σπουδαία πρόκριση:
 «Στους αγώνες με την Ελευθερία παρόλο το 2-0 η ομάδα μας δεν απέδωσε καλό μπάσκετ, ίσως να επηρεαστήκαμε από το γεγονός ότι στη κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος είχαμε κάνει δυο πολύ εύκολες νίκες. Τα play off έχουν αυτή την ιδιομορφία, είναι ένα νέο μίνι πρωτάθλημα. Η πρόκριση στους 4 της Α ΕΣΚΑΝΑ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, είναι ένα σημαντικό γεγονός το οποίο κατά κάποιο τρόπο επιβεβαιώνει την πολύ καλή παρουσία μας αλλά και την δουλειά
που γίνεται στην ομάδα»
Για τα παιχνίδια με τον Ατρόμητο ένα βήμα πριν το τελικό:
 «Για εμάς όλα τα παιχνίδια έχουν την ίδια σημασία είτε είναι το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς είτε το τελευταίο. Έχουμε βάλει στόχο σε κάθε αγώνα να μπορούμε να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να διεκδικούμε ότι μας αξίζει μέσα από την προσπάθεια που καταβάλλουμε.
Ο Ατρόμητος είναι από τις ομάδες που έχουν τον πρώτο λόγο σε αυτή την φάση του πρωταθλήματος, διότι πρόκειται για ομάδα με έμπειρες και καλές αθλήτριες και το στοιχείο αυτό θα τον βοηθήσει πάρα πολύ σε αυτή την ημιτελική σειρά. Είναι το λογικό φαβορί.
Στόχος μας είναι η ομάδα μας να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις αυτών των αγώνων κάνοντας εμφανίσεις αντάξιες με αυτές που κάναμε στη διάρκεια του πρωταθλήματος. Από κει και πέρα η εξέλιξη των αγώνων θα είναι σαφέστατα αμφίρροπη».
 Για το αν τελικά αυτή η ομάδα έχει κάποιο ταβάνι:
 «Δεν θεωρώ ότι κάποια ομάδα έχει ταβάνι, ειδικά όταν μιλάμε για ομάδες που σέβονται την προπόνηση και ανταποκρίνονται με συνέπεια στους στόχους που θέτουν. Ταβάνι και ημερομηνία λήξης έχουν μόνο τα πυροτεχνήματα, τη μεγάλη λάμψη και το μεγάλο ύψος το αντικαθιστά γρήγορα γκρίζα σκόνη και χαμηλές πτήσεις. Εμείς ούτε λάμψη έχουμε ούτε θέλουμε να κάνουμε μετέωρα βήματα. Η μοναδική μας λάμψη είναι η νεότητά μας. Οι στόχοι που θέτουμε στηρίζονται πάνω στις προϋποθέσεις που εμείς οι ίδιοι δημιουργούμε, και αυτό πιστεύω είναι ένας θετικός άξονας αθλητικής ανέλιξης των κοριτσιών. Ο Φάρος, αυτή την στιγμή διαθέτει έμψυχο δυναμικό πλούσιο, με κορίτσια τα οποία δεν έχουν κάνει καν τα πρώτα
τους βήματα στην ακαδημαϊκή τους ζωή, πως είναι δυνατόν λοιπόν μια τέτοια ομάδα να έχει ταβάνι; Τα κορίτσια μου έχουν σπουδαίες προοπτικές οι οποίες αργά η γρήγορα θα φανούν τόσο σε ατομικό επίπεδο, όσο και σε ομαδικό, πάντα όμως σε συνάφεια με την συστηματική τους δουλεία στο γήπεδο».
Για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας που αποτελεί έκπληξη:
 «Για την ομάδα μας έκπληξη αποτελεί μόνο η κατάληψη της πρώτης θέσης, η γενικότερη πορεία της ομάδας μας, ήταν οριοθετημένη μέσα στους στόχους που είχαμε θέσει με τα παιδιά και την διοίκηση από την αρχή της σεζόν. Είχαμε πει ότι θέλουμε να έχουμε μια αξιόλογη πορεία, μια ανταγωνιστική πλήρης ομάδα, η οποία να μπορεί να αναδείξει τις ουσιαστικές δυνατότητες εξέλιξης που μπορεί να έχουν οι αθλήτριες μας σε ατομικό επίπεδο».
Για τους στόχους που είχε θέσει στην αρχή της σεζόν κι αν πλέον άλλαξαν βλέποντας την πορεία της ομάδας του:
 «Όταν οριοθετείς στόχους σε μια εξελικτική διαδικασία στον αθλητισμό το πιο σοφό είναι να μην παρεκκλίνεις από αυτούς. Εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να το κάνουμε αυτό γιατί δεν πιστεύουμε στις συγκυρίες. Άλλωστε ο σχεδιασμός της ομάδας μας το αποδεικνύει αυτό, αυτή η συνέπεια είναι που μας προσφέρει κάποιες επιτυχίες. Τα play off αποτελούν μια δύσκολη σειρά αγώνων και έχουμε να αντιμετωπίσουμε σοβαρούς και αξιόλογους αντιπάλους, οι οποίοι έχουν ρόστερ πιο έμπειρο από το δικό μας, και αυτό σίγουρα θα αποτελέσει μεγάλο πλεονέκτημα για αυτές τις ομάδες.
Πεποίθησή μου είναι ότι ο Φοίνικας Πειραιά αλλά και ο Ατρόμητος θα έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο από εδώ και πέρα στην εξέλιξη του πρωταθλήματος. Διαθέτουν πολύ αξιόλογα ρόστερ και πάνω από όλα μεγάλη εμπειρία.
Τα play off, έχουν ειδικό βάρος και θα δούμε ότι θα αλλάξουν οι ισορροπίες που είχαμε μέχρι στιγμής στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, άλλωστε αυτό αποτελεί την άγρια ομορφιά των αγώνων αυτών.
Εμείς όντας μέσα στους στόχους μας από εδώ και πέρα θέλουμε να είμαστε απλά συνεπείς και ανταγωνιστικοί και αυτό δεν θα αλλάξει ακόμα και στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς όποιος και αν είναι αυτός κι ότι κι αν σημαίνει η νίκη σε αυτόν».
Για τις δύο νίκες επί του ΑΟΝΑ που ήταν αήττητος και πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξαν στη ψυχολογία της ομάδας:
 «Σίγουρα οι δυο νίκες σε δυο ντέρμπυ αποτελούν μεγάλη ενίσχυση στην αυτοπεποίθηση των κοριτσιών μας. Θα ήθελα όμως να σημειώσω ότι θεωρώ πολύ αξιόλογη την δουλειά που έχει γίνει στον ΑΟΝΑ, με αποτέλεσμα την δημιουργία ενός αξιόμαχου συνόλου με ταλαντούχες αθλήτριες.
Η επιτυχία για εμάς ήταν ότι με 2 ήττες διαφορά καταφέραμε με συνέπεια να τους φτάσουμε και να τους ξεπεράσουμε στην 1η θέση, η εξασφάλιση της οποίας μας προσφέρει το μεγάλο πλεονέκτημα της έδρας».
Για το ρόστερ που είναι πολύ νεανικό και μέχρι που μπορεί να φτάσει μέσα στα επόμενα χρόνια που θα έχει παραστάσεις και εμπειρίες:
 «Ο σχεδιασμός της ομάδας απαιτεί ένα νεανικό ρόστερ, γιατί δουλεύουμε πάνω σε συγκεκριμένο πλάνο, το οποίο πρέπει να έχει προοπτικές και βάθος χρόνου. Είναι νομίζω αρκετά σπάνιο στις γυναικείες ομάδες να υπάρχει ένα ρόστερ με 10 αθλήτριες από 15-19 ετών. Έχουμε ένα να νεανικό ρόστερ διανθισμένο με την εξαιρετική ποιότητα και εμπειρία των Πιτσάκη και Αρατσοπούλου που μας βοηθάνε να είμαστε ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί.
Αυτός είναι ο στόχος μας, να βλέπουμε αθλήτριες οι οποίες μπορούν μέσα από αυτή την διαδικασία να αποκτούν εμπειρίες και εικόνες που θα τους ενισχύουν στην συνέχεια της αθλητικής τους πορείας. Είτε ομαδικά είτε ατομικά θεωρώ ότι τα παιδιά μπορούν να στοχεύουν ψηλά και μακριά, γιατί πρόκειται για αθλήτριες με πλούσιο μέλλον και εξαιρετική υποδομή».
Για το προπονητικό πρόγραμμα που υπάρχει στις ακαδημίες με αποτέλεσμα να είναι τόσο παραγωγικές:
 «Ακολουθούμε πιστά ένα πλάνο, με υψηλή ποιότητα και προδιαγραφές, σε ολόκληρο το φάσμα των υποδομών και έχουμε απόλυτη συνέπεια σε κάθε προπονητικό βήμα. Αυτή η συνεπής δουλειά μας δίνει την δυνατότητα να διαχειριζόμαστε σωστά το έμψυχο δυναμικό μας και να φτάνουμε στην ουσία του αυτοσκοπού μας, δηλαδή την αθλητική διαπαιδαγώγηση και παραγωγή αθλητριών.
Ο Φάρος μπορεί και εξασφαλίζει κάθε προϋπόθεση για τα παιδιά να αθληθούν να αγωνιστούν και να μπορούν να ονειρεύονται ένα συναρπαστικό ταξίδι στον αθλητισμό».
Για τις φουρνιές που έρχονται από τις ακαδημίες και αν θα υπάρχει ανάλογη συνέχεια:
«Το να προβλέπεις το αύριο είναι πολύ δύσκολο ειδικά τις ημέρες που διανύουμε. Παρ’ όλ’ αυτά θα τολμήσω να πω ότι η ομάδα μας έτσι όπως έχει διαμορφωθεί και οργανωθεί σου δίνει την δυνατότητα να μπορείς να βλέπεις πολύ αισιόδοξα το αύριο. Υπάρχει στις υποδομές δυναμικό που θεωρώ ότι μας εξασφαλίζει για τις επόμενες χρονιές πολύ αισιόδοξες προβλέψεις αρκεί να μείνουμε πιστοί στις αρχές μας».
Για τις προσωπικές του προπονητικές φιλοδοξίες τόσο με τον Φάρο όσο και γενικότερα:
 «Η φιλοδοξία μου παραμένει η ίδια από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα αυτόν τον πολυδιάστατο ρόλο. Θέλω να μπορώ να προσφέρω γνώσεις στους αθλητές μου, να είμαι σε θέση να τους δίνω τα ερεθίσματα πάνω στα οποία θα στηριχθούν για να εξελιχθούν και να πάνε ψηλότερα. Να μπορώ με ψυχική αλλά και με
ηθική υγεία να τους καθοδηγώ σε νέα μονοπάτια. Και το σημαντικότερο, να βλέπουν κάθε μέρα που περνάει ότι και ο ίδιος ο προπονητής τους εξελίσσεται, γιατί αυτό πρώτα από όλα θα τους δώσει το έναυσμα της δικής τους αθλητικής εξέλιξης».

πηγή:superbasket.gr 

Mediterraneo Hospital

Mediterraneo Hospital

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΧΟΡΗΓΟΙ

.

.

Ο ΚαΤούΦΑς τα Σπάει!!

Φίλιππος Μοσχοβίτης!!! Hilights