Faros bc: Η σελίδα λεύκωμα της ανδρικής μας ομάδας. Συνεντεύξεις,video,σχολιασμοί, φωτογραφίες, δηλώσεις παιχτών, άρθρα αθλητικού και Η/Ν τύπου θα παρουσιάζουν την πορεία του ανδρικού μας. Για την πλήρη ενημέρωση όλων των τμημάτων του Α.Ο.ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας: www.faros bc.gr

FAROS BC 2015-2016

FAROS BC 2015-2016
Η Επίσημη Σελίδα της Ανδρικής μας Ομάδας

Βρείτε παλαιότερα άρθρα εδώ

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Άρση βαρών για… γερά παιδιά


Νέα έρευνα καταρρίπτει το μύθο που λέει ότι κάνει κακό στην υγεία τους

Όλες θα έχετε ακούσει ότι τα παιδιά δεν κάνει να σηκώνουν βάρη, γιατί είναι κακό για την υγεία τους. Όμως, οι επιστήμονες πλέον έρχονται να καταρρίψουν αυτό το μύθο, αφού όπως λένε, η άρση βαρών κάνει ιδιαίτερα καλό στην ανάπτυξή τους!

Μετά από δεκαετίες μελετών σχετικά με τα παιδιά και το αν θα πρέπει ή όχι να σηκώνουν βάρους, Γερμανοί ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, σε αντίθεση με ότι ήταν γνωστό στο ευρύ κοινό μέχρι σήμερα, τα παιδιά που σηκώνουν βάρος μπορούν να αυξήσουν με ασφάλεια τη μυϊκή τους δύναμη.

Τα πλεονεκτήματα που απορρέουν από αυτό έχουν να κάνουν με τη μείωση του κινδύνου των καταγμάτων και τη βελτίωση της ανταπόκρισης του εγκεφάλου προς τα μυϊκά ερεθίσματα. 

Αν ακόμα όμως δεν έχετε πειστεί, η Δρ Lyle Micheli διευθύντρια αθλίατρος του νοσοκομείου Παίδων της Βοστόνης και καθηγήτρια ορθοπεδικής χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, επισημαίνει ότι, παλαιότερα τα μικρά παιδιά, για βιοποριστικούς λόγους, κουβάλαγαν διάφορα βαριά εμπορεύματα, όπως κουβάδες γεμάτους γάλα και καρότσια ξέχειλα από εφημερίδες, αλλά δεν έπαθαν ποτέ τίποτα. Αντιθέτως, είχαν πιο ενισχυμένους τένοντες και μύες. 

Αν ένα παιδί κάθεται μπροστά σε μια τηλεόραση ή έναν υπολογιστή ολόκληρη την ημέρα, θα έχει αδύναμους μυϊκούς ιστούς και οι σωματικές δυνάμεις του θα είναι μειωμένες. Αποτέλεσμα αυτού, είναι οι εύκολοι τραυματισμοί και τα κατάγματα. 

Βέβαια, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να τρέξετε να φορτώσετε το παιδί σας με διάφορα βαριά αντικείμενα ή να το γράψετε σε αθλητική ομάδα άρσης βαρών! Απλά ενθαρρύνετέ το να κάνει ασκήσεις που έχουν σαν βάση τους το βάρος - όπως είναι τα push-ups - και όταν το βλέπετε να κρατάει κάτι βαρύ στα χέρια του, μην τρέχετε για να του το πάρετε (αρκεί να μην κινδυνεύει βέβαια).

Πηγή: mother.gr

Mediterraneo Hospital

Mediterraneo Hospital

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΧΟΡΗΓΟΙ

.

.

Ο ΚαΤούΦΑς τα Σπάει!!

Φίλιππος Μοσχοβίτης!!! Hilights