Faros bc: Η σελίδα λεύκωμα της ανδρικής μας ομάδας. Συνεντεύξεις,video,σχολιασμοί, φωτογραφίες, δηλώσεις παιχτών, άρθρα αθλητικού και Η/Ν τύπου θα παρουσιάζουν την πορεία του ανδρικού μας. Για την πλήρη ενημέρωση όλων των τμημάτων του Α.Ο.ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας: www.faros bc.gr

FAROS BC 2015-2016

FAROS BC 2015-2016
Η Επίσημη Σελίδα της Ανδρικής μας Ομάδας

Βρείτε παλαιότερα άρθρα εδώ

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Σύντομο Ιστορικό Συλλόγου

Α.Ο. ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ: Το 1971 στον Άγιο Ευθύμιο στην Ευγένεια Κερατσινίου γεννιέται η ιδέα του «ΦΑΡΟΥ» από τον Αρχιμανδρίτη Στέφανο Λαχάνη.

<<Αθλητικός Όμιλος Αγίου Ευθυμίου Κερατσινίου Ο ΦΑΡΟΣ>> είναι το πλήρες όνομα του συλλόγου.Στο γηπεδάκι που βρισκόταν δίπλα στην εκκλησία έκαναν τις πρώτες τους προπονήσεις τα παιδιά της γειτονιάς στο basket & στο volley.Τα επόμενα χρόνια η ομάδα απλώθηκε σε όλο το Κερατσίνι και σιγά-σιγά άρχισαν να έρχονται οι πρώτες αγωνιστικές επιτυχίες.

Πρώτα το αντρικό basket που τότε αγωνιζόταν στην πέμπτη κατηγορία ενιαίων πρωταθλημάτων ΑΤΤΙΚΗΣ έφτασε μέχρι την Α’ Κατηγορία της Ε.Σ.Κ.Α.

Το αντρικό τμήμα volley ξεκινώντας και εκείνο από τις μικρές κατηγορίες με παιδιά της γειτονιάς κατόρθωσε να φτάσει στην Α2 Εθνική Κατηγορία και μάλιστα να αγωνιστεί με επιτυχία για 9 ολόκληρα χρόνια σε αυτό το υψηλό επίπεδο.

Το γυναικείο τμήμα basket ξεκίνησε με μαθήτριες από το γυμνάσιο της Χαραυγής, ανέβηκε σταδιακά τις κατηγορίες και έφτασε και αυτό μέχρι και την Α1 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.
Η μεγαλύτερη όμως επιτυχία του συλλόγου μας είναι ότι για 38 χρόνια έχει φιλοξενήσει πολλές γενιές αθλητών, όχι μόνο από το Κερατσίνι αλλά και από την ευρύτερη περιοχή και τις έχει γαλουχήσει με τις ευεργετικές αρχές του αθλητισμού. Όλα αυτά τα χρόνια πολλοί άνθρωποι υπηρέτησαν το σύλλογο και συνέβαλαν όλοι, άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο, στην πορεία του.
Αν πρέπει να ξεχωρίσουμε κάποιους, θα μπορούσαμε να αναφερθούμε:
Από τους ανθρώπους της Διοίκησης, στον Κο Γιώργο Ζαχαράτο, που όχι μόνο διετέλεσε πρόεδρος για πολλά χρόνια, αλλά αφοσιώθηκε και ταυτίστηκε με τον σύλλογο, οδηγώντας τον σε πολλές σημαντικές επιτυχίες.
Από τους αθλητές του μπάσκετ, ο Γιάννης Μπογιατζόγλου εκτός από ηγέτης της ομάδας μέσα στο γήπεδο για παραπάνω από μια δεκαετία, ήταν αυτός που μάζεψε τα αγόρια και τα κορίτσια της γειτονιάς στο γήπεδο του σχολείου της Χαραυγής, βάζοντας έτσι τις βάσεις για την εξαιρετική πορεία της γυναικείας ομάδας μπάσκετ, αλλά και αυτής της αντρικής ομάδας βόλεϊ.
Από τους αθλητές του βόλεϊ, ο Μιχάλης Τριανταφυλλίδης ξεκίνησε ( αρχικά στο μπάσκετ και στη συνέχεια στο βόλεϊ) την σπουδαία καριέρα του στην ομάδα, την οδήγησε σε επιτυχίες και ανόδους και στην συνέχεια ο ίδιος έγινε ένας από τους πιο σπουδαίους αθλητές του βόλεϊ αλλά και ολοκλήρου του ελληνικού αθλητισμού.
Από τις αθλήτριες του μπάσκετ, η Άννα Ανδρουτσοπούλου βρέθηκε στην ομάδα από την πρώτη μέρα της λειτουργίας της και έμεινε σ αυτήν για μια δεκαετία μέχρι και που ανέβηκε στην Α1 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ. Όλα αυτά τα χρόνια παρόλο που αποτελούσε μεταγραφικό στόχο πολλών ομάδων υψηλού επιπέδου, προτίμησε να μείνει στην ομάδα και μαζί με τις συναθλήτριες της να την ανεβάσουν στο υψηλότερο επίπεδο.
Από τον Μάιο του 2003 μια παρέα από παλιούς αθλητές και φίλους του συλλόγου έχει αναλάβει την διοικητική του μέριμνα. Μετέδωσαν ‘‘το μικρόβιο του ΦΑΡΟΥ’’ στον Λουκά Τζανή και αυτός παρότι πετυχημένος φαρμακοποιός, ακόμη δεν έχει βρει το αντίδοτο και παραμένει πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου. Ενός συμβουλίου που θεωρείται πετυχημένο γιατί έχει καταφέρει να κάνει τον ΦΑΡΟ μια μεγάλη αθλητική οικογένεια.

Mediterraneo Hospital

Mediterraneo Hospital

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΧΟΡΗΓΟΙ

.

.

Ο ΚαΤούΦΑς τα Σπάει!!

Φίλιππος Μοσχοβίτης!!! Hilights